Αναζήτηση

Puig Destroyer: grindcore μπαντα για το baseball

Το ότι μερικές grindcore μπάντες επιλέγουν περίεργα θέματα στιχουργικά δεν μας είναι και άγνωστο, αλλά οι Puig Destroyer είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αφού πέρα από το λογοπαίγνιο του όνοματός τους, το οποίο εμπνεύστηκαν από τον Yasiel Puig, έναν παίχτη του baseball που αυτομόλησε στην Αμερική από την Κούβα και του logo με αυτό των Pig Destroyer,  ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το άθλημα.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει μουσικούς σαν τον Mike Minnick των Curl Up & Die στα φωνητικά και τον Riley Breckenridge από τους Thrice(!) στον προγραμματισμό των drums, μαζί με τους Ian Miller και Jon Howell από τους Kowloon Walled City.

Calvaiire - Forceps

Το Forceps είναι το νέο album των Γάλλων Calvaiire και είναι ένα από τα πολλά διαμάντια που διατίθενται μέσω της Throatruiner Records, μίας εταιρείας για την οποία οι κυκλοφορίες της μιλάνε από μόνες τους για την αξία της.

Για όσους πιθανόν να μην γνωρίζουν την τετραμελή αυτή μπάντα, αποτελείται από μέλη συγκροτημάτων όπως οι Birds in Row και As We Draw και αυτή είναι η δεύτερη δουλειά τους, μετά το περσινό EP Rigorisme.

Finisterre / Geraniüm - Split EP

Η Contraszt! Records είναι μία γερμανική εταιρεία, η οποία κυκλοφορεί κυρίως σε βινύλιο, δίσκους σκοτεινού hardcore, crust και punk στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και δουλειές από μπάντες όπως οι Alpinist, Lies Feed the Machine, Drip of Lies, Masakari κ.α.

Στο bandcamp της εταιρείας μπορείτε να βρείτε για download αρκετές από αυτές τις κυκλοφορίες και ένα από τα split τα οποία κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε είναι αυτό με δύο από τις πιο δυνατές crust μπάντες των τελευταίων χρόνων και αρκετά γνωστών σε όσους ασχολούνται με τον συγκεκριμένο ήχο, τους Γερμανούς Finisterre και τους Γάλλους Geraniüm, με δύο τραγούδια των πρώτων και ένα από τους τελευταίους.

BAT - Primitive Age (Demo)

Οι BAT είναι η νέα μπάντα, με old school ήχο κάπου ανάμεσα στο thrash, το heavy metal και το punk των 80s, αποτελούμενη από τρία γνωστά ονόματα της metal και crossover σκηνής που ηχογράφησε το πρώτο της demo με 5 τραγούδια και τίτλο Primitive Age.

Vengeance: Νεα μπαντα με μελη Reign Supreme & Floorpunch

Οι Vengeance είναι το νέο, hardcore φυσικά, project το οποίο αποτελείται από μέλη των Reign Supreme και Floorpunch.

H μπάντα πριν λίγο καιρό ανέβασε στο bandcamp το πρώτο της demo, αποτελούμενο από 5 τραγούδια τα οποία ακούμε παρακάτω ή κατεβάζουμε απευθείας εδώ.

Lethe - Ληθη LP

Αν μπορεί να βρεί κανείς κάτι θετικό μέσα στην καταστροφή που συντελείται στη ζωή των περισσοτέρων είναι ότι έχει γεμίσει οργή πολλούς, οι οποίοι ψάχνουν να βρούν τρόπους για να την εκφράσουν και κάνουν όλους τους υπόλοιπους από εμάς να νιώθουμε επιτέλους υπερήφανοι και για κάτι που βγήκε από αυτό το μέρος.

Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση με το ντεμπούτο των Lethe αλλά δεν ξέρω και πόσο τυχαίο είναι πως η ελληνική crust/punk σκηνή κυκλοφορεί το ένα μικρό αριστούργημα μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια.