Αναζήτηση

Safe - Ride a New Season (review)

safe ride a new season
Αν και δύσκολο να μην το κατάλαβε κανείς από το εξώφυλλο, οι Safe είναι μία krishnacore μπάντα, με καταγωγή από την Ιταλία και το Ride a New Season είναι η νέα τους δουλειά, η οποία μόλις κυκλοφόρησε στην Ευρώπη από το νεοσύστατο label Beyond This World Records του Φώτη, κιθαρίστα των ANFO, Censored Sound, ex-My Turn και περιέχει 6 τραγούδια.

Αναμφισβήτητα μπάντες όπως οι Shelter, οι 108, οι Cro-Mags και αρκετές άλλες, δεν πιστεύω πως αφήνουν κάποιον hardcore οπαδό αδιάφορο και όλοι λίγο ή πολύ έχουμε έρθει σε επαφή με αυτή τη φάση. H μουσική των Safe, τους οποίους και δυστυχώς δεν γνώριζα μέχρι τώρα, αφορά κυρίως τις δύο πρώτες μπάντες και ο ήχος τους οφείλει σίγουρα πολλά σε αυτές.

Από τις πρώτες νότες του Now or Never δίνουν τον τόνο για το που ακριβώς κινείται το album και γίνεται φανερό πως η μπάντα έχει στο μυαλό της την μελωδική προσέγγιση των Shelter (κυρίως, αλλά θα βρείτε στοιχεία σχεδόν από κάθε μπάντα στην οποία έχει τραγουδήσει ο Ray Cappo) και Dag Nasty, ιδίως στις κιθάρες και στα φωνητικά, η οποία συνυπάρχει με την πιο "heavy" αισθητική των 108. Οι ταχύτητες είναι κατά βάση μεσαίες, με δουλεμένες κιθάρες και αρκετές εναλλαγές ρυθμών, ενώ υπάρχουν και στιγμές όπως το ομώνυμο κομμάτι στο τέλος, που δεν έχουν πρόβλημα να παίξουν και αρκετά πιο γρήγορα. Από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν θα έλεγα ανεπιφύλακτα το (Mind) Released με τον up-tempo ρυθμό του και το κολλητικό ρεφραίν, το Empty Rage και κυρίως το καταιγιστικό Ride a New Season, που προανέφερα.

Όσον αφορά τo artwork και γενικά το booklet του CD, παίζει πολύ όπως είναι λογικό με τα ανάλογα σύμβολα και εικόνες και είναι αρκετά προσεγμένο και πλούσιο.

Οι φίλοι του μελωδικού και positive hardcore ήχου αξίζει να τσεκάρετε το συγκεκριμένο album, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, καθώς πρόκειται για μία εξαιρετική δουλειά απ' όλες τις απόψεις. Για τους υπόλοιπους, μην περιμένετε το νέο Mantra αλλά η μπάντα δίνει πραγματικά τον καλύτερο εαυτό της, παίζοντας πάνω απ' όλα με ψυχή και πολύ ενέργεια. Προσωπικά πάντως και χωρίς να το περιμένω βρέθηκα να το ακούω πολλές φορές...



Tracklist:
01 - Now or Never
02 - (Mind) Released
03 - T.K.O.D.
04 - Empty Rage
05 - December
06 - Ride a New Season

Links:
Safe Facebook
Beyond This World Records

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου